Factor all-in

ALL-IN tarieven
Onze tarieven zijn ALL-IN. Dit betekent dat alle reserveringen (vakantiedagen, vakantiegeld, kort verzuim) zijn inbegrepen in het tarief. Wanneer de flexwerker ziek wordt betalen we wel het salaris door maar facturen de opdrachtgever niet.

Loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid (slechts 1 wachtdag) Sociaal verzekerd: je bouwt WW-rechten op en eventueel met StiPP of overig CAO Pensioen Sector.

Fase A contract

Heeft u een Fase A contract? Dan gelden de eerste twee ziektedagen als wachtdagen. Deze krijgt u niet betaald, maar dat compenseren we door de wachtdagcompensatie; een toeslag op uw loon. Dit ziet u op elke loonstrook terug. Vanaf de 3e dag kunt u recht hebben op een ziekte-uitkering. Dit is 91% van het dagloon. Het UWV stelt het dagloon vast en informeert u hierover per brief, nadat u zich bij ons heeft ziekgemeld. ACTURE (onze verzuimbegeleider voor werknemers met een Fase A contract) betaalt dan 70% van uw dagloon uit. De betalingsspecificaties van ACTURE dient u daarna naar ons mailen of opsturen (deze ontvangen wij niet rechtstreeks). Wij vullen dan aan tot 91% van uw dagloon.

Fase B of C contract

Heeft u een Fase B of C Contract? Ook dan geldt bovenstaande ziekmeldprocedure. Echter er geldt maar 1 wachtdag en u hoeft geen specificaties door te sturen. Wij betalen 91% van de contracturen door bij ziekte.

Factor (exclusief marge)

In de payroll branche wordt de term ‘factor’ veelvuldig gebruikt. De factor is het getal waarmee je kunt uitrekenen wat een medewerker je uiteindelijk gaat kosten, ook wel ‘de kostprijs’ genoemd. De kostprijs bereken je door het bruto loon van een medewerker te vermenigvuldigen met de factor + (PayrollZzPBV Marge van +/- 4,33 p.p.p uur meer dan 4 werknemer 1,33). Een payroll factor werkt op dezelfde manier.

Een voorbeeld: ABU CAO wanneer een medewerker € 10,00 bruto per uur kost, dan wordt dit vermenigvuldigd met een payroll factor. Normaal gesproken ligt deze tussen de 1.6 en 1.8 (met uitzondering van de Bouwgerelateerde cao’s). De factor hangt af van de functie, de branche en het aantal uren en leeftijd.

Pas op met (te) mooie aanbiedingen

Op het moment dat je een lage factor krijgt aangeboden, dan is het verstandig om alert te zijn. Kijk goed welke kosten door de payroll instantie worden gedekt en voor welke kosten je zelf alsnog opdraait. Een factor van bijvoorbeeld 1.42 bestaat niet. Alle alarmbellen moeten dan bij jou als ondernemer gaan rinkelen. Je krijgt namelijk ontegenzeggelijk te maken met extra kosten voor bijvoorbeeld het doorbetalen tijdens een vakantie en bijkomende risico.

Een payroll factor van 1.42 wordt vaak gebruikt als ‘lokkertje’: deze factor is namelijk gebaseerd op een studententarief. Studenten mogen alleen tijdens vakantieperiodes zes weken achtereen voor een lager tarief in dienst zijn van een payroll bedrijf. Op het moment dat jij als ondernemer dus iemand wil aannemen voor een langere periode dan zes weken in de zomer, dan is een factoraanbod van 1.42 slechts een manier om je aan tafel te krijgen.

Per type uitzendkracht of grote bekende namen uitzendbureau kan de omreken factor verschillen tussen de 1.8 en de 2.4. Zoekt u een specialistische developer, dan zit het de omreken factor meer richting de 2.4. Zoekt u een administratief medewerker, dan zit de omreken factor meer richting de 1.9

 

Bel mij terug

Uw naam

E-mail

Telefoon

Wanneer bent u het beste bereikbaar?

Factor all-in?

Wat is ketenaansprakelijkheid?

Translate »