Factor all-in

ALL-IN tarieven
Onze tarieven zijn ALL-IN. Dit betekent dat alle reserveringen (vakantiedagen, vakantiegeld, kort verzuim) zijn inbegrepen in het tarief. Wanneer de flexwerker ziek wordt betalen we wel het salaris door maar facturen de opdrachtgever niet.

Loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid (slechts 1 wachtdag) Sociaal verzekerd: je bouwt WW-rechten op en eventueel met StiPP of overig CAO Pensioen Sector.

Fase A contract

Heeft u een Fase A contract? Dan gelden de eerste twee ziektedagen als wachtdagen. Deze krijgt u niet betaald, maar dat compenseren we door de wachtdagcompensatie; een toeslag op uw loon. Dit ziet u op elke loonstrook terug. Vanaf de 3e dag kunt u recht hebben op een ziekte-uitkering. Dit is 91% van het dagloon. Het UWV stelt het dagloon vast en informeert u hierover per brief, nadat u zich bij ons heeft ziekgemeld. ACTURE (onze verzuimbegeleider voor werknemers met een Fase A contract) betaalt dan 70% van uw dagloon uit. De betalingsspecificaties van ACTURE dient u daarna naar ons mailen of opsturen (deze ontvangen wij niet rechtstreeks). Wij vullen dan aan tot 91% van uw dagloon.

Fase B of C contract

Heeft u een Fase B of C Contract? Ook dan geldt bovenstaande ziekmeldprocedure. Echter er geldt maar 1 wachtdag en u hoeft geen specificaties door te sturen. Wij betalen 91% van de contracturen door bij ziekte.

Factor (exclusief marge)

In de payroll branche wordt de term ‘factor’ veelvuldig gebruikt. De factor is het getal waarmee je kunt uitrekenen wat een medewerker je uiteindelijk gaat kosten, ook wel ‘de kostprijs’ genoemd. De kostprijs bereken je door het bruto loon van een medewerker te vermenigvuldigen met de factor + (PayrollZzPBV Marge van +/- 4,33 p.p.p uur meer dan 4 werknemer 1,33). Een payroll factor werkt op dezelfde manier.

Een voorbeeld: ABU CAO wanneer een medewerker € 10,00 bruto per uur kost, dan wordt dit vermenigvuldigd met een payroll factor. Normaal gesproken ligt deze tussen de 1.6 en 1.8 (met uitzondering van de Bouwgerelateerde cao’s). De factor hangt af van de functie, de branche en het aantal uren en leeftijd.

Pas op met (te) mooie aanbiedingen

Op het moment dat je een lage factor krijgt aangeboden, dan is het verstandig om alert te zijn. Kijk goed welke kosten door de payroll instantie worden gedekt en voor welke kosten je zelf alsnog opdraait. Een factor van bijvoorbeeld 1.42 bestaat niet. Alle alarmbellen moeten dan bij jou als ondernemer gaan rinkelen. Je krijgt namelijk ontegenzeggelijk te maken met extra kosten voor bijvoorbeeld het doorbetalen tijdens een vakantie en bijkomende risico.

Een payroll factor van 1.42 wordt vaak gebruikt als ‘lokkertje’: deze factor is namelijk gebaseerd op een studententarief. Studenten mogen alleen tijdens vakantieperiodes zes weken achtereen voor een lager tarief in dienst zijn van een payroll bedrijf. Op het moment dat jij als ondernemer dus iemand wil aannemen voor een langere periode dan zes weken in de zomer, dan is een factoraanbod van 1.42 slechts een manier om je aan tafel te krijgen.

Per type uitzendkracht of grote bekende namen uitzendbureau kan de omreken factor verschillen tussen de 1.8 en de 2.4. Zoekt u een specialistische developer, dan zit het de omreken factor meer richting de 2.4. Zoekt u een administratief medewerker, dan zit de omreken factor meer richting de 1.9

Bedrijfsauto lease of Privé lease; vanaf 8,80 Euro per uur/dag 10.000 km per jaar.

Alles inclusief, Belettering en inrichting mogelijk, De leaseauto wordt binnen een werkdag afgeleverd, Exclusief brandstof, Het leasecontract is op ieder moment aan te passen,Geen onverwachte kosten: Mid-Term Rental is altijd inclusief reparatie, onderhoud en banden, pechhulp, vervangend vervoer en verzekering, Vanaf drie maanden zijn ook een navigatiesysteem, carkit, winterbanden en haal- en brengservice inbegrepen.

Dit levert scholing direct op  (externe kosten +/- 2,85 p.p.p uur)

Scholing betaalt zich terug, vaak al binnen enkele maanden en op verschillende terreinen. Wat te denken van waarneembare verbeteringen in de wijze van omgaan met klanten, of in de verdere interne organisatie. In de omzetcijfers wordt het rendement van scholing zichtbaar; een kennis-infuus verstevigt immers je positie ten opzichte van de concurrent.

Ook het inspringen op actuele ontwikkelingen wordt makkelijker: kansen worden eerder én sneller opgemerkt. Een werknemer kan na het volgen van een cursus of studie bijvoorbeeld breder worden ingezet bij seizoensdrukte of ziekte van collega’s.

Werkgevers die actief scholing aan hun personeel aanbieden, profiteren bovendien als neveneffect van een goed imago op de arbeidsmarkt. Het verloop binnen zo’n bedrijf is ook minder: uit onderzoek in opdracht van de ministeries van Onderwijs en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat studerende werknemers meer tevreden zijn en bijdragen aan een goede sfeer.

Huisvesting kennismigrant externe kosten: studio, kamer, woning, appartement of een hotel ( De Coach Ondersteunt ) vanaf payroll jaar contract.

Net als een gemeubileerde woning beschikt een gestoffeerde woning over enkele duidelijke kenmerken. Een gestoffeerde woning dient te beschikken over een vaste vloerbedekking. Behalve vloerbedekking mag hieronder ook worden verstaan dat er parket of een laminaatvloer aanwezig is. Een plavuizen vloer is ook toegestaan. Verder horen er gordijnen of rolgordijnen in de woning aanwezig te zijn. Een zonwering is optioneel en geen vereiste. Utiliteitsverlichting is ook een bijkomende voorwaarde. De keuken dient te beschikken over enkele vaste voorzieningen zoals een koelkast, eventueel een vaatwasser, een fornuis, een afzuigkap en een oven en/of magnetron. Als laatste dient er een wasmachine aanwezig te zijn in de huurwoning.

Live Chat App & Nieuws =Gratis

Gebruikers van deze app zijn daarom altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kunnen gericht hun kennis en expertise delen (Doelgericht mensen verbinden) (Event vacature/Werving nieuws enz) (80% van alle mensen vindt een baan via bekenden) Netwerk -Community & Event app.

Factor all-in?

Ik zoek werk Ik zoek personeel Ik zoek naar de perfecte factor!

Aanvraagformulier

Bel mij terug

Uw naam

E-mail

Telefoon

Wanneer bent u het beste bereikbaar?

Wat is ketenaansprakelijkheid?

Translate »